FILMVISNING FYRA TORSDAGSEFTERMIDDAGAR

Anmälan via Senioruniversitetets hemsida, www.sujk.se, eller genom ombud senast den 7 augusti.

Betalning till PG 153 1430-5                                                                        senast den 30 augusti för B1h                                                                     senast den 25 september för B2h                                                               senast den 25 oktober för B3h och B4h

Tid: kl.14.00         Plats: Fokus, Stadsbiblioteket          Avgift: 60 kr per film 

 

Torsdag den 19 sep                    UNGA ASTRID                          Kod B1h

Svenskt drama från 2018   Regi: Pernille Fischer Christensen     Längd: 2 tim. 3 min.

Filmen är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv. Trots samhällets förväntningar bestämmer hon sig för att bryta mot dess normer och följa sin egen övertygelse, något som kommer att påverka hela hennes liv.

                

Torsdag den 17 okt                    DARKEST HOUR                        Kod B2h

Brittiskt drama från 2017                 Regi: Joe Wright                Längd: 2 tim. 5 min.

Filmen utspelar sig i maj 1940. Winston Churchill utses till premiärminister. Han ställs omedelbart inför svåra beslut. Ska han förhandla om fred med Tyskland? Eller ska han samla nationen för att stoppa de tyska styrkornas utbredning? Huvudrollsinnehavaren Gary Oldman fick en Oscar för årets bästa manliga huvudroll.

 

Torsdag den 14 nov            DEN TYSTA REVOLUTIONEN            Kod B3h

Tyskt drama från 2018                   Regi: Lars Kraume            Längd: 1 tim. 51 min.

Året är 1956. I Ungern gör folket uppror mot det sovjetiska förtrycket. En grupp tonåringar i en skolklass i Östberlin tar initiativ till en tyst minut för offren i Budapest. Detta leder till oanade reaktioner från högsta politiska nivå, vilket får livsavgörande konsekvenser för eleverna.

 

Torsdag den 12 dec       EN ALLDELES SÄRSKILD DAG         Kod B4h

Italienskt drama från 1977               Regi: Ettore Scola              Längd: 1 tim. 46 min.

Den 8 maj 1938 kommer Hitler till Rom för att besöka Mussolini. Roms invånare kommenderas ut för att välkomna besökaren. Hemmafrun Antonietta, spelad av Sophia Loren, stannar hemma medan hennes make och de sex barnen ger sig iväg för att delta i paraden. Av en händelse kommer hon i kontakt med en mystisk granne, spelad av Marcello Mastroianni. Och för båda blir det en alldeles särskild dag.

 

Ansvarig: Christina Nystedt, 072-713 41 88 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.