MÅNADSMÖTEN

Dessa möten är gratis för alla medlemmar och kräver ingen föranmälan.            Icke medlem betalar 70 kr/tillfälle. Kaffeservering.

Torsdag 23 januari                                                14.00–16.00

Tankar om ett spretigt landskap Småland spretar. Det hörs redan på namnet Små-land. Mycket granskog och blötmyr är det. Men långt ifrån enbart. Vi får uppleva ett antal nedslag i landskapet med hjälp av bland andra Esaias Tegnér, Albert Engström och Alf Henrikson.                                                     Föreläsare: Erik Lindfelt frilansjournalist i Jönköping som skrivit böcker i vitt skilda ämnen. Han har arbetat på Sveriges Radio i 20 år och varit bibliotekschef i Jönköpings kommun.

Lokal: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum, Hermansvägen 5, Jönköping

 

Torsdag 20 februari                                              14.00–16.00

Aschanska gården och Klunkehjemmet

I boken Fröknarnas tid (2019) skildrar Sophia Rasmussen några kvinnor som växte upp samtidigt i välbärgade borgarhem i Eksjö och Köpenhamn. Dessa hem från slutet av 1800-talet finns bevarade och ger oss en bild av den tidens idéer och borgerliga familjeliv.

Föreläsare: Sophia Rasmussen fil mag i konstvetenskap, lärare vid Sörängens folkhögskola.

Lokal: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum, Hermansvägen 5, Jönköping

                                                                                                                        Torsdag 19 mars                                                   14.00–16.00     

Årsmöte och efter kaffepausen

Att våga följa sin dröm                                                

Föreläsare: Frida Moisto som arbetar som sjuksköterska på Länssjukhuset Ryhov, där hon behandlar svårt sjuka patienter. Deckarförfattande blev en ventil för henne för att orka med vardagen. 2018 debuterade hon med Som nitroglycerin, en deckare som utspelar sig i Jönköping. Hösten 2019 kom del två, Drakar lyfter i motvind.                                                                                                  Lokal: Lilla Kyrksalen i Pingstkyrkan vid Västra torget

 

Torsdag 23 april                                                    14.00–16.00

Fåglar på mitt sätt                                                    

Många års arbete i naturen med penna och pensel som redskap har lett fram till konstutställningar, illustrationer, artiklar, föredrag samt utformning av Nobeldiplom, för att nämna några exempel. Här visas spännande nya fakta om några av våra svenska fåglar i ett bildspel illustrerat med akvareller ur egen fatabur.                                                                                           Föreläsare: Gebbe Björkman konstnär, illustratör och skribent från den rika bygden vid Vättern, Omberg och Tåkern.                                                         Obs Lokal ändrad till : Korskyrkan, Östra Storgatan 93, Jönköping