Film

BETALA INTE FÖRRÄN DU FÅTT V=Välkommen   Ange referensnummer på betaltalongen      

 Programmet för våren 2022 ligger efter B4h  

        

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.  Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och du behöver därför visa upp vaccinationsbevis i utskrift eller i mobil. Har du inte hunnit skaffa intyget godtar vi att du visar upp det lilla kortet du fick när du vaccinerade dig. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig visar upp läkarintyg som styrker det. Räkna med att det tar extra tid när vi måste kontrollera så kom i god tid.  Naturligtvis stannar du hemma om du känner sjukdomssymptom.

Betalning till PG 153 14 30-5       senast 25 november för B4h

Tid: 14.00 Plats: Fokus, Stadsbiblioteket Avgift: 60 kr per film

Torsdag 9 december YAO Kod B4h

Franskt feelgood-drama från 2018 Regi: Philippe Godeau Längd: 1 tim 43 min

Filmen utspelar sig i Senegal. En ung pojke vid namn Yao åker från sin hemby till huvudstaden Dakar för att få se sin stora idol, en känd fransk filmskådespelare, som för första gången på länge besöker sitt forna hemland. Yao får kontakt med skådespelaren, som plötsligt bestämmer sig för att följa med pojken på resan tillbaka till byn, en resa tillbaka till hans egna rötter.

 

Ansvarig: Christina Nystedt, 072-713 41 88 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

____________________________________________________________________________________________________________

Anmälan senast den 10 december.

Betalning till PG 153 14 30-5      senast 25 januari för B1v, B2v

                                             senast 25 februari för B3v

                                             senast 25 mars för B4v

Tid: 14.00          Plats: Fokus, Stadsbiblioteket          Avgift: 75 kr per film

Ansvarig: Christina Nystedt, 072-713 41 88 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Torsdag 27 januari                     TOVE                                                  Kod B1v

Finsk film från 2020                           Regi: Zaida Bergroth        Längd: 1 tim. 56 min.

Helsingfors 1945. Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon ägnar sig åt långa festnätter men börjar också tvivla på sitt konstnärskap. Hon har en kärleksrelation med politikern Atos Wirtanen och även med teaterregissören Vivica Bandler. Inspirerad av verkliga personer börjar hon skapa berättelsen om Mumintrollen.

 

Torsdag 17 februari                   THE FATHER                                      Kod B2v

Engelsk film från 2020                       Regi: Florian Zeller           Längd: 1 tim. 37 min.

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar. Filmen är en skildring av åldrande och anhörigskap med Anthony Hopkins och Olivia Colman i sina livs roller.

 

Torsdag 17 mars                        QUO VADIS, AIDA?                            Kod B3v

Bosnisk film från 2020                        Regi: Jasmina Zbanic       Längd: 1 tim. 41 min.

Aida är tolk åt FN-ledningen i Srebrenica. I juli 1995 intar den serbiska armén staden. Tusentals medborgare söker skydd i FN-lägret, bland dem Aidas man och två söner. Alla får inte plats och situationen blir alltmer kaotisk. Aida inser vad som är på väg att hända. Desperat gör hon allt för att rädda sin egen familj.

 

Torsdag 28 april                         COLD WAR                                         Kod B4v

Polsk film från 2018                           Regi: Pawel Pawlikoski      Längd: 1 tim. 24 min.

Filmen börjar 1949 i Polen. Wiktor leder en sång- och dansgrupp där en ung sångerska, Zula, blir medlem. Gruppen turnerar i östblocket och tvingas där delta i den sovjetiska propagandan. Med tiden hamnar både Wiktor och Zula i Paris men återvänder senare till Polen. Filmens regissör har inspirerats av sina föräldrars kärlekshistoria.