Ordförandebrev

  Bildresultat för snö bilder gratis

Vinter i Jönköping!

                                                                                                                                                                                                                                        

 Nr 2 2021      2021-02-10

Till alla medlemmar

I måndags hade styrelsen sitt februarisammanträde och diskuterade bl.a. handlingslinje under våren, dvs hur vi ska kunna ha ett fungerande föreningsliv under pandemin. Fortsatta restriktioner, inte minst pandemilagen, lägger fortfarande hinder för fysiska möten med fler än 8 personer.

Årsmötet den 18 mars kommer att genomföras digitalt och mer information kommer ca 1 mars. Verksamhetsberättelsen för år 2020 finns nu på webbsidan, Mina sidor, fliken längst ner. Du måste vara inloggad för att kunna läsa den.

Tre digitala cirklar kommer att starta och fem digitala föreläsningar finns redan på webbsidan – läs mer under Program/Föreläsningar. En nyhet är de tre föreläsningarna som vi köpt in från Uppsala Senioruniversitet. Observera att det är möjligt att anmäla sig så länge föreläsningarna är tillgängliga på webbsidan, dvs 2 månader för F1vdig och F2vdig och 2 veckor för F11vdig - F13vdig. Den första digitala föreläsningen, Krisernas EU med Göran von Sydow, finns tillgänglig fr.o.m. 17 februari.

All annan planerad programverksamhet under mars och april månader skjuts tyvärr på framtiden. Vi kan inte göra annat så länge pandemirestriktionerna finns kvar. Vid styrelsesammanträdet i mars kommer diskussionen att fortsätta om hur resten av vårens planerade program kan genomföras. Vi hoppas att regeringens översyn under februari av befintliga pandemirestriktioner och genomförda vaccineringar kan leda till att vi får bättre förutsättningar att erbjuda våra medlemmar ett program för senare delen av våren. Till dess får vi hålla medlemskontakt i första hand på webbsidan och genom e-post.

I början av nästa vecka publiceras den andra delen i Bildgåtan. Vem blir först den här gången med rätt svar?

Många medlemmar har under senaste månaderna tvingats byta e-postadress och har också ändrat på SU:s webbsida under Mina sidor, fliken Medlemsuppgifter. Men det kommer fortfarande felmeddelande till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. att e-post inte kommit fram till ett stort antal medlemmar och vi når därmed inte ut till alla med information och programerbjudanden m.m. Vi ber berörda medlemmar att omgående skriva in korrekt e-postadress.

Tack för alla mail och trevliga bidrag till Veckans tips! Vi tar gärna emot fler tips på promenader, program att se eller lyssna till, böcker att läsa och annat roligt och intressant att rekommendera.

På snart återhörande och med hälsningar

Tora Wigstrand, ordförande

 

 Nr 1 Nyårsdagen 2021                                                                                              

         Ornament, Snöflingor, Band, Dekoration, Dekorativa

Till alla medlemmar

Gott Nytt År!

Nya planer, nya förhoppningar, nya förutsättningar – jag hoppas verkligen att vi snarast möjligt kan komma tillbaka till en normal vardag. Vaccinet mot Coronaviruset kommer förhoppningsvis att öppna upp omvärlden och göra det lättare för oss att träffas igen.

Strax före jul kom vårens program, del I i brevlådorna. Några försändelser blev försenade pga felaktig adress. Får jag påminna igen om att göra adressändringar på Mina sidor på sujkp.se?

Den 8 januari är sista dag för anmälan till aktiviteterna med sista betaldatum dels den 1 februari, dels den 28 februari. Senast den 16 januari finns bekräftelse på respektive Mina sidor.

Den 1 mars startar föreläsningarna, denna gång med två digitala föreläsningar som vi fått tillgång till via Nordvästra Skånes SeniorUniversitet. Ta chansen att lyssna på Bodil Jönsson om hennes nya bok och Povel Ramel, en av mina favoriter ska jag inte missa. I höstas startade ett nätverk med ett antal SU spridda över landet, unga och äldre SU med olika medlemsantal och olika struktur, för att finna nya vägar i planeringen och att tipsa varandra i Coronatider att skapa ett program för alla normala programpunkter som inte kunde genomföras. Vårt SU ingår i nätverket. Möten hålls med hjälp av Zoom. Dessutom har Uppsala Senioruniversitet ordnat med två ordförandekonferenser via Zoom för diskussion av några frågor som skulle behandlats på den nationella samordningskonferensen i september 2020 i Visby som förstås fick ställas in. Om pandemin tillåter det kommer samordningskonferensen i stället att hållas under hösten 2021.

Som omväxling till den traditionella julmaten har jag testat ett par recept ur Tareq Taylors nya kokbok Det goda livet som jag fick i julklapp av min bror, också han matlagningsintresserad. Både tomatsoppa och Kyckling Stroganoff föll mig i smaken. Jag kan rekommendera boken som ren nöjesläsning, vackra bilder och pedagogisk framställning. Under julen har vi också njutit av Birgit Carlstens äppelkaka från hennes barndom. Receptet finns i boken Ur Smålands skafferi, utgiven av Smålands Akademi. Erik Lindfelt talade om den när han berättade för oss som samlats på Fröjden en måndagseftermiddag i november. Erik Lindfelt återkommer som föreläsare vid månadsmötet i mars då vi också har vårt årsmöte.

Veckans tips återkommer i mitten av januari. Berätta gärna för oss om roliga saker att göra, läsa, lyssna på eller på annat sätt njuta av! Kanske någon fin julklappsbok? Någon härlig konsert?

Senare i januari kommer vi med en ny tävling. Följ med på hemsidan vad som händer!

Välkommen till vårens program!

Med nyårshälsningar

Tora Wigstrand, ordförande