Ordförandebrev nr 1 2020

 

Till alla medlemmar

En ny termin i ett nytt decennium har börjat. Det första månadsmötet ägde rum den 23 januari då vi fick höra Erik Lindfelt berätta om ett spretigt Småland, om gränser och gränsdragning och om ett okänt medeltida härad, Handbörd, i Kalmar län. Vi fick en intressant historielektion.

Det stora antalet anmälningar till vårens program ledde ju till att många aktiviteter måste lottas men det finns lediga platser vid både föreläsningar och annat. Läs mer på hemsidans startsida!

Vid årsmötet delade jag ut beröm för att så många är duktiga och lämnar tidigt återbud vid förhinder. MEN trots det behöver jag påminna om vikten av att höra av sig till respektive ansvarig när du vet att du inte kan delta i en kommande programpunkt. Redan har det stått tomma platser vid attraktiva/lottade programpunkter eftersom medlemmar som fått V uteblivit utan att meddela sig. För oss som ansvarar för terminsprogrammet känns det särskilt angeläget att få möjlighet att hälsa reserver välkomna när det är möjligt.

Årsmötet 2020 äger rum den 19 mars kl. 14.00 i Pingstkyrkan. Den som vill läsa årsmöteshandlingarna i förväg kan titta på vår anslagstavla utanför expeditionen, plan 5 på Skolgatan 25. Handlingarna kommer att anslås där den 5 mars.

I år fyller SU femton år och vi kommer att fira det någon gång under hösten. Mer information kommer i samband med att höstprogrammet skickas ut.

Arbetsgrupperna är i full färd med att planera för hösten och vi tar gärna emot förslag till programinnehåll. Vi välkomnar också gärna dig som vill vara med i någon del av SU-arbetet. Hör av dig till styrelsen eller med ett mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Med hälsningar

Tora Wigstrand