Ordförandebrev nr 2  2019                                              2019-03-04

Till alla medlemmar

 

Den stora årsmötesmånaden mars har börjat och jag vill påminna om att Senioruniversitetets årsmöte äger rum den 21 mars kl 14.00 i Immanuelskyrkan, Oxtorgsgatan 15, Jönköping. OBS att lokalen är ändrad jämfört med vad som angetts i kallelsen som skickades ut med vårprogrammet!

Det blir traditionsenlig tårta till eftermiddagskaffet och efter det får vi höra Lennart Lindberg berätta om Rosenlundsområdet. Årsmöteshandlingarna anslås den 7 mars på anslagstavlan utanför SU-expeditionen på Skolgatan 25 . Verksamhetsberättelsen läggs in på hemsidan i dokumentarkivet. Du måste logga in för att kunna läsa den. Samtliga årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga vid årsmötet.

Påminnelse nr 2: Glöm inte att avanmäla dig om du får förhinder att delta i någon aktivitet! Denna termin har vi tvingats lotta ovanligt många aktiviteter och det finns intresserade reserver som står i kö.

Du har nyligen fått ett e-brev med länk till en medlemsenkät om SU:s verksamhet 2018. Syftet med enkäten är att få in synpunkter på verksamheten så att vi ännu bättre ska kunna ta tillvara medlemmarnas intressen. Ditt svar är anonymt. Utfallet av enkäten kommer att redovisas via hemsidan. Vi ber dig svara senast den 10 mars 2019.

Trots att vi ännu inte är halvvägs in i vårens program har vi genomfört många aktiviteter. Vårterminens första resa gick till Volvo Cars den 27 februari. Det var en spännande resa genom Volvos omfattande produktion och ibland nästan lite skrämmande med robotar vars stora armar svängde runt och monterade bildelar och förarlösa truckar som hämtade och levererade material. Volvo Museum imponerar och är väl värt att besöka. Nästa resa går till Nässjö där vi konstvandrar i centrala staden och i slutet av mars åker vi tillbaka till Göteborg, denna gång för besök på Göteborgsoperan.

Bland föreläsningarna vill jag gärna lyfta fram Mannen i skogen med Jens Liljestrand och Elisabeth Åsbrink med Orden som förändrade Sverige, i båda fallen inspirerande och uppskattade föreläsare inför fullsatt aula på HLK.

Arbetsgrupperna har redan kommit långt i planeringen av höstens program. Kom med tips och idéer, antingen i enkäten eller direkt till respektive arbetsgrupp! Alla kontaktuppgifter finns i vårens katalog och på hemsidan.

Med hälsningar

Tora Wigstrand

 

 

 

Ordförandebrev nr 1/2019                                       2019-01-18

 

Till alla medlemmar

 

God fortsättning på 2019 och välkommen till en ny termin! Styrelsen hade sitt första möte för året i måndags och i denna vecka har både cirklar och fysiska aktiviteter startat. På torsdag äger det första månadsmötet rum. Christer Lindholm kommer att berätta för oss om 2018 års Nobelpris i fysiologi och om hur forskningsrönen redan används i den svenska vården.

 

Observera att vi har ändrat lokalen för årsmötet den 21 mars. Vi kommer att vara i Immanuelskyrkan, Oxtorgsgatan 15, Jönköping. Efter årsmötesförhandlingarna berättar Lennart Lindberg om Rosenlundsområdet.

Vid SU-lunchen den 6 mars på Grand Hotel kommer Johan Nordangård att berätta om Dag Hammarskjöld, hans livsverk och hans kära Backåkra på Österlen. Sista dagen för anmälan är den 18 februari.

Det finns fortfarande plats på SU-lunchen den 30 januari på Fjällstugan när Helena Nordström lär oss mer om hur man attraherar människor och företag till en ort. Läs mer under fliken Program, Luncher.

 

Efter det att vårprogrammet tryckts och skickats ut har en ny programpunkt tillkommit, en jazzkonsert den 8 mars på Jönköpings Teater vid Hovrättstorget i samarbete med Jönköpings Jazzklubb. Martina Trio och Jönköpings Orkesterförening firar Internationella kvinnodagen på temat Kvinnor bakom allt. Bubbel och information från kl. 18:00. Det finns platser kvar. Läs mer under fliken Program, Studiebesök (allra sist).

 

JU, Högskolan för lärande och Kommunikation (HLK) har bett om SU:s medverkan i en enkät som handlar om ämnet historia. Motsvarande enkät har gjorts med lärarstuderande i ämnet historia och projektledaren vill nu utöka sin undersökning med svar från seniorer med livserfarenhet. Svarsformulär kommer att finnas tillgängliga vid månadsmötet på torsdag 24 januari. Den som vill delta i undersökningen men inte kan närvara vid  månadsmötet kan kontakta mig på mobil 070 312 57 60.

 

Sist men inte minst vill jag påminna om att jag i mitt förra ordförandebrev skrev att valberedningen har börjat arbeta för att ta fram ett förslag inför valen av ledamöter i styrelsen m.m. vid årsmötet den 21 mars. Hör av er till Gunnel Hedlund, som är sammankallande i valberedningen med förslag. Vi behöver särskilt dig som vill arbeta med planering av studiecirklarna eller bidra med IT-kunnande men också förstärkning i de arbetsgrupperna. Alla insatser är välkomna.

 

Med hälsningar

Tora Wigstrand