Ordförandebrev nr 5 2019                                        2019-08-26

 

Till alla medlemmar

Välkomna till en ny termin! Hoppas att alla haft en skön, innehållsrik och avkopplande sommar!

 

Det är tidigt start på höstens program med bl.a. resa till Göteborgs norra skärgård redan nu på onsdag, första månadsmötet redan den 5 september och flera andra aktiviteter under första hälften av september. Antalet anmälningar till höstens aktiviteter var som vanligt stort och om det har varit möjligt har vi därför dubblerat aktiviteten. Vi hoppas att alla nu loggat in på hemsidan och noterat utfallet av de egna önskemålen. Vi är tacksamma för att så många redan nu hört av sig och meddelat återbud i den mån man inte kan delta. Tidiga återbud underlättar för oss och gör det möjligt för reserverna att i god tid anteckna sig för respektive aktivitet.

 

Sedan något år tillbaka tillhör Hjälmåkra Buss och Smålandsbussen m.fl. bolag samma koncern, vilket betyder att det vid våra resor ibland kommer en buss från Sävsjö och ibland från Smålandsbussen. Det är dock inget som påverkar vår planering av resan mer än att vi lär känna nya chaufförer.

 

Resultatet av ombyggnaden av Fokus i Jönköpings stadsbibliotek har blivit att antalet sittplatser minskat från ca 200 till 166. Till föreläsningarna under hösten har det kommit många anmälningar och för att så många som möjligt ska kunna komma med har vi vid flera tillfällen bytt lokal. Tänk på att titta på hemsidan och i informationen i välkomstmeddelandet inför respektive föreläsning!

 

Vid månadsmötet den 5 september kommer Ingrid Johansson, Sveriges ambassadör i Pakistan, att berätta om sitt arbete i flera olika länder och sina erfarenheter från utlandsstationering varvat med ”innetjänst” på hemmaplan i Stockholm. Pakistan är ju nu uppmärksammat bl.a. genom sina gränser mot Kashmir och den aktuella situationen där. Vi träffas i Rosensalen på Rosenlunds Vårdcentrum och det blir som vanligt eftermiddagskaffe.

Styrelsen kommer under hösten att arbeta med uppdatering och modernisering av vår hemsida. Vi har samlat på oss en del synpunkter och önskemål och vi tar gärna emot fler idéer om förändringar/förenklingar/förbättringar m.m. Hör av er till mig eller annan styrelseledamot

 

Väl mött vid månadsmötet!

 

Med hälsningar

Tora Wigstrand