Ordförandebrev nr 6        2019-10-05

 

Till alla medlemmar

Oktober månad har börjat och det blir allt mer höstlikt, vackra färger, kalla morgnar och en hel del regn.

SU har nu 1 456 medlemmar och genomförandet av höstens program är i full gång. I den gångna veckan hade vi två resor, en som mötte Andrew Peterson i Asby och fortsatte till Brostorps Ost där deltagarna fick njuta av ostkaka och den andra till småländska entreprenörer i Anderstorp och Nissafors. Dagen efter kunde vi känna igen oss i reportaget i Jönköpings-Posten om Gated Community i Nissafors.

Under flera år har vi fått möjlighet att komma till Hälsohögskolan för att ta del av deras verksamhet. I torsdags var en grupp av våra medlemmar på en träff där man presenterade hur vi kunde bidra i skolans forskning och utvecklingsarbete i ortopedingenjörsprogrammet, aktivitetsbalansprogrammet och arbetsterrapiprogrammet. Detta är en fin möjlighet för oss som seniorer att bidra till Hälsohögskolans verksamhet.

Vi har en fullmatad vecka framför oss. I morgon måndag har vi den fjärde föreläsningen för terminen, på tisdag är det besök vid Tenhults naturbruksgymnasium och på onsdag den första SU-lunchen då Claes Hellsten kommer att berätta om biosfärområdet Östra Vätterbranterna. Hoppas att vi ses på torsdag vid höstens andra månadsmöte, denna gång i Immanuelskyrkan, då Lars Östvall berättar om Popmusik i Jönköping på 60-talet.

Vi har nyligen annonserat en extra resa den 11-12 januari till Stockholm med baletten Nötknäpparen och konst på Nationalmuseum. Läs mer på webbsidan under Program, fortsätt till Resor och scrolla ner till sista sidan. Sista anmälningsdag är den 20 oktober. Besked kommer att skickas ut redan dagen efter.

Notera att det på startsidan på webben finns uppgifter om Lediga platser och om ändrade lokaler för vissa föreläsningar (rödmarkerad text).

Arbetsgrupperna arbetar nu intensivt med förslag till program för våren 2020. Den nya katalogen kommer att skickas ut i mitten av november och sista anmälningsdag blir den 9 december.

I torsdags var Rose-Marie Ejermo och jag i Vadstena på regionmöte med Senioruniversiteten i Östergötland, Jönköping och Växjö. Vi diskuterade aktuella frågor om översyn av verksamheten, information och annat av gemensamt intresse. Det är inspirerande att höra om hur andra SU löser utmaningar och problem och tänker på hur vi kan utveckla verksamheten. Nästa regionala träff blir i Linköping under nästa höst och det ska bli spännande att följa upp Vadstenamötet.

Med hälsningar

Tora Wigstrand